Τέλος στην αναμονή ,προσωρινό δίπλωμα άμεσα για τους νέους οδηγούς

July 15, 2020

 

Τέλος στη μεγάλη αναμονή για την παραλαβή των διπλωμάτων οδήγησης παρέχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης του προσωρινού διπλώματος. Όσοι εξετάζονται με επιτυχία στις εξετάσεις οδήγησης πλέον μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνουν ψηφιακά την προσωρινή άδεια οδήγησης.

Με το προσωρινό δίπλωμα οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης αλλά κυρίως στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι περιφέρειες θα πρέπει να έχουν εκδώσει το κανονικό δίπλωμα μέσα σε τέσσερις μήνες το αργότερο. Η ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας οδήγησης αποτελεί το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών – Μεταφορών. «Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων.

Οι επιτυχόντες οδηγοί μπορούν εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, να ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxis net προκειμένου να παραλάβουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.