Οδήγηση τις ζεστές μέρες – έκδοση 1

April 5, 2016

Οι πρώτες ηλιόλουστες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και το καλοκαίρι είναι πλέον πιο κοντά!
Μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις με αυτοκίνητο αποτελούν είναι μία εύκολη λύση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου μας.
Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τον τυπικό έλεγχο του αυτοκινήτου μας, που θα μας βοηθήσει να έχουμε ασφαλέστερη οδήγηση.

1-Συχνός έλεγχος σε Υγρά του οχήματός σας, ώστε να βρίσκονται στη σωστή στάθμη

Service_1529

  • Ελέγξτε το λάδι και εξετάστε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε ένα λίγο πιο παχύρρευστο λάδι, το οποίο θα μπορεί να αντέχει περισσότερο τη ζέστη του καλοκαιριού.
  • Να διατηρείτε το υγρό υαλοκαθαριστήρων, και το αντιψυκτικό υγρό στη σωστή στάθμη.
  • Επίσης, ελέγχουμε την καλή κατάσταση του συστήματος πέδησης, το ύψος των υγρών των φρένων καθώς, λόγω της ζέστης, επηρεάζεται η απόδοση τους και φθείρονται πιο γρήγορα.

2-Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας

_piesi

Οι μεγάλες θερμοκρασίες του ασφαλτοτάπητα καθώς και η ύπαρξη σκόνης στην επιφάνειά του μειώνει την πρόσφυση. Τα ελαστικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο ήλιος τα ξεραίνει. Φροντίζουμε για την καλή κατάσταση της ήδη υπάρχουσας ρεζέρβας ή αλλαγή εφόσον απαιτείται. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ελαστικά σας χάνουν πίεση δύο φορές πιο γρήγορα το καλοκαίρι σε σύγκριση με το χειμώνα. Η οδήγηση με ελαστικά που δεν έχουν επαρκή πίεση αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και καταστρέφει τα «μάγουλα» των ελαστικών.

3-Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας έχει την απαραίτητη ποσότητα υγρών(δεν απαιτείται για τύπους ξηράς μπαταρίας)

battery-1

Η χρήση του κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετη καταπόνηση της μπαταρίας. Ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να αναθέσετε τον έλεγχο σε κάποιον επαγγελματία του είδους.